Vem vill inte ha ett specialbyggt garage till sin hoj, med en måttbeställd och särskilt anpassad ställning för cykeln i plåt? Det är nog en hel del entusiaster där ute som inte skulle tacka nej, men vad finns det egentligen att tänka på? Det pratar vi om här idag.

motorcykel (2)Det kan för det första bli ganska kostsamt att bygga ett eget garage, det kan vi bland annat läsa om i GP. Även om bygget får ett okej från byggnadsnämnden kan det krävas planändringar, särskilt ifall marken är prickad – just då krävs det detaljplaneändringar. Ja detta kan vara bra att kolla upp i god tid innan själva genomförandet av bygget är igång, med gjutningar, plåtarbeten från den närmsta mekaniska verkstad och hämtning av brädor och plankor sker.

Det kan även vara bra att säkra garaget med bra dörrar och lås, eventuellt ett inbrottslarm – särskilt om en förvarar en dyr och älskar MC därinne, tillsammans med kostsamma verktyg och högtryckstvätten. I VLT kan vi läsa om hur motorcykel stals från garage, och detta är vanligare än vad en faktiskt kan tro. I detta fall hittades dock motorcykeln dumpad på en cykelbana så den kunde återges till dess rätte ägare, som tur var.

Garage säljs som lägenheter i London

I vissa städer är garage som svart och glimmande råolja. En sådan stad är London. I Englands huvudsäte säljs garage som smör fast till miljoner, en parkeringsplats eller ett garage kan nämligen säljas som bostad. Fastighetsmarknaden är ganska skruvad med andra ord, något som sker när det ständigt flyttar in nya invånare men inte alla inte får plats i stadskärnan eller den närmsta radien runt stadens centrum, som är svindyr att bo i. Priserna kommer bara fortsätta stiga menar mäklarna, i London är parkeringsplatser väldigt eftertraktade. Att parkera bilen i centrum kan kosta tusentals kronor per dag. Om detta kan vi läsa om i SvD.

Ja så det kanske är bra att inte börja planera för att ha sin motorcykel parkerad någonstans i London, och helst inte i ett eget garage. Men hemma i Sverige och utanför storstäderna är det en annan femma, här kostar det en bråkdel så mycket och det gynnar de som inte är sådär stenrika som vissa londonbor.