Intresset för motorcyklar växer sig allt starkare runt om i landet och en alldeles särskild plats tar de specialbyggda eller ombyggda motorcyklarna – och just dessa är vad fokus låg på under MC-utställningen på Laxholmen i Munkfors som gick av stapeln i helgen.

Att specialbygga en morotcykel i sitt eget garage är det många som drömmer om, men också en del personer som faktiskt gör slag i saken och gör verklighet av drömmen – vilket är precis vad som visades upp på Laxholmen i Munkfors där man ställde till med riktig MC-fest för motorcykelintresserade genom sin utställning. Här visade man nämligen upp, vad man väljer att kalla, ett inferno för motorcykelintresserade. Och visst var det väl så. Inte bara visade man upp ombyggda motorcyklar utan man passade även på att stoltsera med en hel del andra prylar som hör MC-kulturen till.

Ett 40-tal cyklar visades upp

Modern MC på displayBakom arrangemanget var Sundbäckens MC i Hagfors och Järngrisen MC i Munkfors som tillsammans passade på att visa upp ett 40-tal motorcyklar med stor variation. Man visade till exempel både upp cyklar från 1920- och 30-talen till och med nybyggda moderna choppers samt en rad olika stilar på cyklarna. Men det var heller inte allt. Enligt tidningen nwt visades det även upp en hel del hembyggen också. Ett exempel är till exempel Ulf Bredenbergs MC från senare 1970-talet som han stolt visade upp, men den var långt från vad den var när den kom ut från verkstaden – han hade nämligen byggt om den en hel del. Till tidningen säger han bland annat att just den hojen han valt att visa upp också är extra speciell för honom då den har en handmålad dekoration på sig som är gjord av ingen mindre än hans sambo.

Vill dela med sig av kulturen

Nog för att fokus låg på hojarna som ställts upp i lokalen på Laxholmen ska inte glömmas att man även gjort ett slag för själva MC-kulturen. Vad man bland annat gjorde var att ställa ut konst med motormotiv, pinstriping och metallhantverk passande för sammanhanget. Plus att man även höll föredrag och hade filmvisning – men vad var det allra bästa? Att hela utställningen var ett ideellt projekt som efter helgen nu oavkortat ger allt ekonomiskt överskott till cancerforskningen.