Trots att vi fortfarande är mitt upp i vintern så dröjer det faktiskt inte särskilt länge innan våren är ett faktum och det är dags att damma av motorcykeln igen. Oavsett om man kör motorcross eller Harley Davidson, tävlar eller bara kör för att det är kul, så har tvåhjulingen med största säkerhet legat i ide några månader vid det här laget och det börjar med största säkerhet att klia i motorcykelfingrarna redan nu. Har man ett garage där man har full access till sitt fordon kan man självklart redan nu börja serva den inför våren. Kolla att däcken är bra, putsa upp lacken, kanske någon lampa eller liknande som behöver bytas och så vidare.

På vintern kan man dessutom ofta fynda motorcykelkläder, väskor, kängor etcetera till rea-priser. Varför inte peppa igång inför våren med ett nytt motorcykelställ eller en ny frans-väska till hojen?
För de som tävlar eller är med och anordnar tävlingar är det antagligen mycket som ska planeras inför vårens olika tävlingar. Att börja jobba med marknadsföringen, boka in de som ska tävla, köpa byggstaket som används för att bygga banor med och så vidare kan därför vara bra redan nu.

Är det motorcross man ägnar sig åt finns det ofta inomhusbanor som man kan köra på även under vintern. Om man inte bor i närheten av någon inomhusbana kan man ladda upp inför vårens tävlingar genom att titta på häftiga motorcross-videos som den nedan. På Youtube finns det massvis av inspirerande videos både på amatörer och på några av världens bästa åkare.